30. 06. 2014 Zodpovedné podnikanie

Daniel Géč, Provident: Naša aplikácia pomôže plánovať financie

Vďaka aplikácii od Providentu si dáte do poriadku svoj rodinný rozpočet.

Hovorkyňa firmy Diana P. Brodnianska aplikáciu predstavila na májovom Trhovisku zodpovedných firiem

Provident od roku 2008 v spolupráci s Nadáciou pre deti Slovenska realizuje projekt Škola rodinných financií, zameraný na zvyšovanie finančnej gramotnosti. Okrem osobných stretnutí a školení sa rozhodli posunúť aj do virtuálneho priestoru. Vytvorili aplikáciu pre smartfóny a tablety, ktorá pomáha svojim užívateľom riadiť svoje financie a mať o nich prehľad. O aplikácii sme sa bližšie porozprávali s Danielom Géčom, manažérom vonkajších vzťahov firmy Provident.

Na aké cieľové skupiny sa zameriavate pri vašich aktivitách na podporu finančnej gramotnosti?

Projekt Škola rodinných financií je určený predovšetkým pre staršiu mládež a dospelých. Chceme priniesť lepšie chápanie rodinných financií do znevýhodnených skupín ako napr. deti odchádzajúce z detských domovov, mamičky na materskej dovolenke, klienti krízových centier, seniori, a podobne. A zároveň sa nebránime ani tomu, aby naše kurzy navštívil ktokoľvek, kto sa chce dozvedieť, ako lepšie manažovať svoje vlastné príjmy a výdaje.

V čom môže byť ľuďom nápomocná aplikácia Rodinný rozpočet?

Každý užívateľ získa prehľad o svojich príjmoch a výdavkoch. „Appka“ prostredníctvom prehľadných a jednoduchých záložiek umožní užívateľovi bez problémov a komfortne denne aktualizovať stav svojich financií. Správa príjmov a výdavkov je navyše rozdelená na pravidelné a nepravidelné položky, pričom ich užívateľ môže v štatistikách sledovať aj spätne. Dátum sa volí v mesačných intervaloch, môže byť však ľubovoľný. Do jednotlivých kategórií je možné vkladať i pripomienky rôznych splátok do kalendára. Výhodou aplikácie je, že jeden užívateľ môže sledovať nielen svoje financie, ale i jednotlivých členov rodiny. Podrobný prehľad mesiaca rodine ukáže, kde má jej rozpočet rezervy a pomôže financie plánovať. Informácie o hospodárení či štatistiky sú uvádzané v prehľadnom grafe.

Komu je aplikácia primárne určená? Je voľne k dispozícii na stiahnutie?

Aplikácia je určená naozaj pre každého, kto chce mať vo financiách poriadok. Je dostupná pre platformy Android aj iOS a užívatelia môžu využiť jej smartfónovú aj tabletovú verziu. K dispozícii je zdarma a navyše užívateľov nebudú otravovať žiadne blikajúce reklamy, ktoré zbytočne zaberajú miesto na obrazovke.

Ivana Kullová, Business Leaders Forum/ Nadácia Pontis

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.