18. 06. 2014 Zodpovedné podnikanie

Elektromobil od SSE Mestu Žilina

Stredoslovenská energetika (SSE) obohatila vozový park Mesta Žilina elektrickým vozidlom.

©SSE 

V nedeľu 15. júna zástupca generálneho riaditeľa SSE Jaroslav Hanzel odovzdal elektromobil Peugeot iOn primátorovi Mesta Žilina Igorovi Chomovi.

Elektromobily patria v súčasnosti medzi najekologickejšie spôsoby dopravy a SSE ako firma zodpovedne pristupujúca k ochrane životného prostredia sa snaží vytvárať priaznivé podmienky pre ich využívanie v praxi.

„Chceme elektromobily predstaviť ako praktický dopravný prostriedok do mesta. Projekt E-jazda v meste podporuje inovatívny spôsob dopravy, ktorý je priateľský k životnému prostrediu a pritom užívateľovi poskytne komfort porovnateľný s tradičnou automobilovou dopravou. Elektromobily testujeme v Banskej Bystrici, vo Zvolene aj v Žiline,“ uviedol Hanzel.

„Chcem sa poďakovať Stredoslovenskej energetike za dar, ktorý Mesto Žilina víta s veľkým potešením. Neraz som nabádal verejnosť, aby bicykel využívala ako alternatívnu formu dopravy v meste na ceste do práce či školy, čím odbremeníme naše ulice od výfukových plynov. Elektromobil je revolučným skokom v ekologickej doprave. Dúfam, že táto forma dopravy sa bude rozrastať a nájde si priaznivcov aj u terajších motoristov,“ povedal žilinský primátor.

Výhodou elektromobilov je nulová produkcia emisií, zníženie prevádzkových nákladov, či nižšia hlučnosť.

Zdroj: SSE 

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.