03. 04. 2018 Zodpovedné podnikanie

IKEA vydala Správu o trvalej udržateľnosti za rok 2017

Spoločnosť na Slovensku znížila spotrebu energie a takmer všetok odpad recykluje.

Zdroj: www.ikea.com

Trvalá udržateľnosť je neoddeliteľnou súčasťou fungovania spoločnosti IKEA. Aj preto každoročne vydáva globálnu Správu o trvalej udržateľnosti. V lokálnej verzii tejto správy sú zhrnuté aktivity spoločnosti v oblasti udržateľnosti na Slovensku.

Správa napríklad uvádza, že vo finančnom roku 2017 sa obchodnému domu IKEA Bratislava podarilo znížiť spotrebu energie o 11,3 % na 1m3 predaného tovaru, čo je kľúčový ukazovateľ pre hodnotenie energetickej efektívnosti. Pritom 100 % elektrickej energie spotrebovanej v obchodnom dome je získavaných z obnoviteľných zdrojov.

Obchodný dom tiež na toaletách používa na splachovanie podzemnú vodu, čím ušetrí každý mesiac 320m3 pitnej vody. Spoločnosť to s trvalou udržateľnosťou myslí naozaj vážne, čo dokazuje aj 99,4 % odpadu z obchodného domu putujúceho priamo na recykláciu alebo energetické zhodnotenie.

IKEA vo svojich produktoch čoraz viac využíva trvalo udržateľné materiály, ktoré možno recyklovať a obnovovať. Jedným z takýchto materiálov je bambus, ktorý rastie z podzemných stoniek, a tak aj po odseknutí stebla je schopný znovu vyrásť. Týmto materiálom sa môže pochváliť napríklad príborník VARIERA.

Kuchynské dvierka KUNGSBACKA sú zas vyrobené z recyklovaného dreva a ich povrch z recyklovaných PET fliaš. Na výrobu dvierok s rozmerom 40×80 cm sa ich spotrebuje až 25.

Aktuálne vydanie globálnej aj lokálnej verzie Správy o trvalej udržateľnosti za finančný rok 2017 je k dispozícii na webových stránkach IKEA v sekcii Ľudia a planéta.

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.