15. 07. 2013 Nadácia Pontis

Návštevníci Pohody darovali v charitatívnej Dobrej kaviarni 21 040 eur

Návštevou kaviarne podporili 10 projektov slovenských neziskoviek, ktoré cez portál Dobrakrajina.sk menia Slovensko k lepšiemu.

Návštevníci charitatívnej Dobrej kaviarne prispeli na 9 dobročinných projektov v DobraKrajina.sk

Barmani Nadácie Pontis a ďalších 9 neziskových organizácií rozdali počas troch dní 7 560 káv a 1 200 pohárov bazovej limonády. Veľký záujem bol aj o kapučína, ľadové kávy a čokoládové croissanty.

Nadácia Pontis už štvrtýkrát prišla na festival Bažant Pohoda s charitatívnou kaviarňou, ktorej výťažok každoročne putuje na vybrané projekty neziskových organizácií na Dobrakrajina.sk. Tento rok sa vyzbierané peniaze v sume 21 040 eur rozdajú medzi 10 neziskových organizácií.

Podporili ste dobré projekty

Návštevníci festivalu okrem portálu Dobrakrajina.sk, ktorý realizuje Nadácia Pontis, podporili aj Depaul Slovensko. Organizácia prevádzkuje nocľahárne a útulok pre ľudí bez domova v Bratislave. Za 1 darované euro v nej dokážu zabezpečiť raňajky bez ľudí v núdzi a dôstojné prenocovanie v nocľahárni. Peniaze poputujú aj pre Stanicu Žilina – Záriečie na vznik návštevníckeho centra pri budúcej kunsthalle, ktorá vznikne premenou Novej synagógy v meste.

Liga za ľudské práva zabezpečí cudzincom a utečencom výučbu slovenčiny a rekvalifikačné kurzy, aby na Slovensku mohli viesť plnohodnotný život. Návštevníci podporili aj projekt House koncerty, ktoré na Slovensku organizuje známy violončelista Jozef Lupták. Snahou združenia Korvengencie je oživovať koncertný  a komunitný život na Slovensku a viesť miestnych ľudí k umeniu.

Časť výťažku poputuje aj Nadácii Provida, ktorá sa venuje nepočujúcim deťom. Na Slovensku ich je okolo 50-tisíc a chýba tu moderný slovník posunkov. Stačil by pritom portál, ktorý by posunky vysvetľoval v krátkych videách. Peniaze z Dobrej kaviarne poputujú aj na jeho dokončenie. Pomoc pôjde aj na projekt autistického centra Andreas, ktoré sa venuje deťom postihnutým autizmom. Ich rodičia nepoznajú oddych. Aj preto im chcú poskytnúť príležitosť umiestniť dieťa počas víkendu v centre, pričom celodenná mzda ošetrovateľa predstavuje 24 eur. Združenie na pomoc rodinám so zdravotne postihnutými deťmi Nezábudka zo Senca zasa bude môcť rozvíjať u detí v spolupráci so špeciálnymi pedagógom a umelcami ich pohybové a komunikačné zručnosti.

Občianske združenie Fontis bude môcť aj vďaka podpore z Dobrej kaviarne pokračovať v čistení brehov a koryta rieky Žitavy od odpadkov a nečistôt. Bratislavské regionálne ochranárske združenie sa už roky stará spolu s dobrovoľníkmi o zveľadenie Dunajských lúh a Ostrovných lúčok.

Chod kaviarne finančne podporil CEE Trust a spomínané neziskové organizácie. Produktovo podporila kaviareň spoločnosť TESCO STORES SR a.s..

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.