17. 03. 2015 Zodpovedné podnikanie

Od glykémie k Dia šlabikáru

Počas Valentína si nejeden pár osladí život bonboniérou, no zamestnanci Embraca išli na to z opačného konca. Zisťovali, či nemajú cukrovku.

Cukrovkári sa môžu vďaka Embracu dozvedieť, čo jesť alebo ako zvládnuť dovolenku ©Embraco

V piatok 13. februára mali zamestnanci spišského výrobcu kompresorov do chladničiek možnosť absolvovať dobrovoľné meranie hladiny cukru, ktoré Embraco každoročne organizuje v spolupráci so Združením rodičov a priateľov diabetických detí SPIŠIAČIK. Tento rok využilo možnosť zistiť svoju hladinu glykémie 80 zamestnancov.

Úroveň cukru v krvi zisťuje samotná diabetická mládež pod odborným dohľadom zakladateľa združenia Petra Hercega. Pri zistení vyššej hodnoty cukru v krvi vedia poradiť z vlastnej skúsenosti. Novodiagnostikovanému diabetikovi z radov zamestnancov darovali aj glukomer a svoju knihu o diabete, DIA ŠLABIKÁR

„Okrem všeobecných informácií sme sa v Dia šlabikári zamerali na problematiku aktuálnej legislatívy, na stravovanie diabetikov, ich pobyt na dovolenke, v škole a tiež na to, ako má diabetik športovať a zvládnuť život ako taký,“ stručne popisuje obsah šlabikára P. Herceg.

Vydaním šlabikára sa však misia nekončí. „Piateho marca Spišiačik uviedol do života jeho ďalšiu verziu – v Braillovom písme. Sme radi, že Embraco je súčasťou tohto výnimočného projektu“, hodnotí Emília Gondeková za oddelenie Brandingu, komunikácie a spoločenskej zodpovednosti.

Embraco bolo generálnym partnerom Dia šlabikára a vďaka sponzorom je dnes voľne stiahnuteľný na internete ako elektronická kniha.

Zdroj: Embraco

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.