07. 02. 2017 Zodpovedné podnikanie

Orange oslavuje Deň pre bezpečnejší internet

Spoločnosť Orange sa v téme bezpečného a zodpovedného používania internetu angažuje už viac ako desaťročie.

Dnešné deti si svoj život bez prístupu na internet vedia už len ťažko predstaviť. Viac ako štvrtina detí vo veku 6-9 rokov je na internete každý deň. Každé druhé dieťa v tomto veku je tam zakaždým viac ako hodinu.

Aj vďaka mobilným operátorom sú pre deti a mladých ľudí komunikačné technológie bežnou súčasťou domácnosti. Spoločnosť Orange, ktorá dlhodobo iniciuje osvetu a edukáciu detí, rodičov i pedagógov v oblasti bezpečného využívania komunikačných technológií, aj tento rok pripomína naliehavosť tejto témy počas Dňa pre bezpečnejší internet (7. február).

Deti na nete

Deti vo veku 13-15 rokov využívajú v priemere takmer 4 digitálne zariadenia – predovšetkým mobil a notebook, ďalej tablet, a napokon stolový počítač. S ich využívaním je však spojený nielen pohodlný prístup k informáciám prakticky kdekoľvek a kedykoľvek, ale aj mnohé nástrahy či riziká.

Spoločnosť Orange sa v téme bezpečného a zodpovedného používania internetu angažuje už viac ako desaťročie. V spolupráci s mnohými odborníkmi realizuje bezplatné workshopy a informačno-vzdelávacie aktivity, ktoré pomáhajú rodičom, pedagógom i deťom nájsť spôsob, ako využívať výhody komunikačných technológií a zároveň uchrániť deti od nástrah online sveta. Každý rok sa prednášok na školách zúčastní vyše 5 000 žiakov a okolo 500 rodičov a učiteľov. Platformou na komplexný prístup k informáciám, tipom, radám odborníkov, rôznym hravým testom či inšpiráciám a radám z úst detskej psychologičky je webová stránka www.detinanete.sk. V tomto roku operátor opäť pripravuje rozšírenie obsahu stránky o ďalšie pracovné listy a edukačné videá, ktoré zábavnou formou uľahčia deťom pochopiť, ako používať internet rozumne a rodičov nasmerujú na dôležité témy.

Zdroj informácií aj zábavy

Prieskum spoločnosti Orange z novembra 2016 potvrdil, že mnohé z detí sa okrem zadaní do školy učia z internetu aj iné veci, napríklad v oblastiach svojho záujmu. Pre tretinu oslovených detí je internet nenahraditeľným zdrojom informácií.

Sme presvedčení, že internet môže byť pre deti výborným pomocníkom, ak dokážu rozpoznať nástrahy, ktoré online svet skrýva. Preto aj v dnešný deň, ktorý je venovaný práve bezpečnejšiemu internetu, apelujeme na rodičov i učiteľov, aby sa nevyhýbali tejto téme, ale naopak, aby o nej s deťmi hovorili. A možno práve hravou formou, ktorú nájdu na našom webe www.detinanete.sk“, povedala Milica Danková, manažérka Nadácie Orange & a špecialistka pre zodpovedné podnikanie spoločnosti Orange.

   

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.