20. 02. 2018 Zodpovedné podnikanie

Pivovar Šariš aj tento rok prispel na rozvoj prešovského regiónu

Cieľom uplynulého ročníka bolo obnovenie a rekonštrukcia turistických zaujímavostí a klenotov v Prešovskom kraji.

Víťazné projekty programu „Šariš ľuďom” opäť prispejú k zatraktívneniu prešovského regiónu.

Jubilejný 15. ročník grantového programu „Šariš ľuďom” bol výnimočný aj vďaka zrušeniu limitov výšky finančnej podpory na jeden projekt. Do programu sa prihlásilo 20 neziskových organizácií. Finančnú podporu v celkovej hodnote 16 000 eur dostalo 6 z nich.

Vďaka podpore sa spoja regióny Spiš a Šariš turistickou trasou, bude dobudovaný náučno-poznávací Brezovský turistický chodník a obnoví sa cesta na hrad Šariš a tiež časť samotného hradu. Na jeseň sa uskutoční Kláštorný deň, ktorý pripomenie život kartuziánskych a kamaldulských mníchov. Počas leta sa spustí Prešovský hradný maratón, ktorého cieľom je propagovať a navštíviť čo najväčší počet obnovovaných hradov v Prešovskom kraji. Naplánovaná je aj výmena píšťal jedného z 35 organových registrov v kostole Svätého Mikuláša v Prešove a región tým získa koncertný nástroj európskej úrovne. 

Od začiatku grantového programu v roku 2004 poskytla spoločnosť Pivovary Topvar prostredníctvom Komunitnej nadácie Veľký Šariš granty v hodnote takmer 300-tisíc eur na celkovo 146 projektov.

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.