26. 03. 2014 Zodpovedné podnikanie

Škôlkari v Martine jazdia na krytom dopravnom ihrisku

Vďaka Nadácii Volkswagen Slovakia sa deti v martinskej materskej škole učia o doprave priamo na ihrisku.

© Nadácia Volkswagen Slovakia

Nadácia Volkswagen Slovakia (VW SK) v spolupráci s mestom Martin premenili zanedbanú terasu v budove škôlky na Družstevnej ulici na detské dopravné ihrisko. To prinesie deťom nielen pohyb, ale aj možnosť naučiť sa základy dopravnej výchovy. „Terasa bola pôvodne vo veľmi zlom stave. Jej opravou a zasklením vznikol priestor, ktorý deti môžu využívať počas celého roka,“ priblížila riaditeľka materskej školy Jitka Agricolová. Nadácia túto škôlku už tri roky podporuje vo výučbe nemčiny.

Deti sa prirodzenou hrou učia, ako sa chovať, keď sú chodcami, či aké sú zásady správania sa v premávke. „Vzdelávať deti hravou formou je ten najlepší spôsob. V prípade dopravnej výchovy je to ešte dôležitejšie, keďže získané vedomosti ich budú sprevádzať celý život,“ povedal Eric Reuting, predseda správnej rady Nadácie VW SK.

Nadácia VW SK podporuje projekty v oblasti dopravnej výchovy v materských a základných školách aj prostredníctvom grantového programu Bezpečne na cestách.

„Hlavnou témou projektov tohto ročníka programu je tvorba učebných pomôcok, ktoré deťom hravou formou priblížia pravidlá cestnej premávky,“ hovorí Alexandra Pappová, projektová manažérka Nadácie VW SK. Nadácia na projekty tento rok celkovo prerozdelí sumu 20-tisíc eur.

Zdroj: Nadácia VW SK

 

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.