22. 02. 2018 Zodpovedné podnikanie

T-Systems Slovakia daroval počítače mladšej generácii aj seniorom

V T-Systems Slovakia sa každoročne uskutočňuje veľa akcií orientovaných na podporu regiónu.

T-Systems Slovakia podporuje IT vzdelanie v útlom i vyššom veku.

V roku 2017 darovala firma spolu približne 700 notebookov a monitorov organizáciám, školám a mestským častiam vo východoslovenskom regióne.

15 notebookov a monitorov s kompletnou kabelážou našlo svoj domov aj v košickom Eastcubatore. Ten sa síce primárne venuje start-upom, no jeho zakladatelia si všimli nedostatok vzdelaných odborníkov v IT oblasti. Preto vznikla iniciatíva na prepojenie viacerých organizácií za účelom podchytenia mladšej generácie v útlom veku. V spolupráci s UPJŠ, CIKE a K13 otvorili začiatkom roka 2017 detský Art and Science HUB, v ktorom rozbehli vzdelávací program v rámci projektu „IT akadémia – vzdelávanie pre 21. storočie”.

Notebooky však nebudú slúžiť len mladšej generácii. V košickom Klube Atrium sa 1. februára otvoril ďalší zo série IT kurzov pre seniorov. Staré počítače vystriedalo 15 notebookov práve od T-Systems Slovakia. Náplňou kurzov je predstavenie jednotlivých častí počítača, pracovnej plochy, práca v textovom editore či základy internetu a mailovej komunikácie.

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.