08. 08. 2016 Zodpovedné podnikanie

Takmer 10 000 Eur za staré mobily pomôže mladým ľuďom v kríze

V priebehu uplynulých štyroch mesiacov priniesli zákazníci do predajní Orangeu vyše 19 000 nepotrebných telefónov.

Opotrebovaná batéria, vyšúchané písmenká, slabý mikrofón či prasknutý displej. Takto si väčšina z nás predstaví starý nepotrebný mobil. Skrývať sa v ňom však môže viac dobrého, než by sa mohlo zdať. Práve pod týmto headlineom prebiehalo od 1. januára do 31. mája 2016 už 10. pokračovanie kampane dlhodobej ekologickej iniciatívy Orangeu, súťaže v zbere starých mobilov.

Za ostatné 4 mesiace sa v pobočkách operátora ocitlo 19 104 takýchto starých zariadení. Každé z nich operátor ekologicky zlikviduje a zároveň premení na 50 centov pre organizáciu IPčko. Obľúbená internetová poradňa tak vďaka zákazníkom Orangeu získa 9 552 Eur, ktoré využije na poskytovanie psychologickej pomoci, sociálneho, právneho aj osobnostno-rozvíjajúceho poradenstva mladým ľudom v kríze.

Zber starých mobilov pokračuje. V nasledujúcej štvormesačnej kampani, ktorá sa začala 1. júna a potrvá do konca septembra, budú staré telefóny pomáhať mladým hokejovým talentom zo sociálne slabších rodín. Každý odovzdaný nepotrebný mobil totiž Orange ekologicky zlikviduje a zároveň zaň venuje 50 centov Hokejovej akadémii Zdena Cígera. Zákazníci, ktorí do 30. septembra 2016 donesú starý mobil, budú okrem pomoci mladým hokejistom každý mesiac hrať o 10 smartfónov Huawei P9.

Nepotrebné mobily takto nachádzajú vďaka Orangeu a jeho zákazníkom svoje zmysluplné využitie už od roku 2013. Zákazníci môžu prispieť k ich ekologickej likvidácii a odchádzať pritom s dobrým pocitom, že prinesú pomoc vybraným neziskovým organizáciám.

Prehľad organizácií doteraz podporených v súťaži v zbere starých mobilov

Zdroj: TS Orange Slovensko

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.