13. 08. 2015 Zodpovedné podnikanie

Tesco Beh pre život rozhýbal celé Slovensko

Vďaka poslednému ročníku Tesco Behu pre život si leto plné zážitkov dopraje až 250 detí z detských domovov z celého Slovenska.

Ôsmy ročník Tesco Behu pre život prebehol symbolicky v ôsmych slovenských mestách.

Posledný beh v Bratislave uzavrel 8. ročník Tesco Behu pre život, jedného z najväčších športovo – charitatívnych podujatí na Slovensku. Dobrú vec podporilo vo všetkých krajských mestách 16 388 ľudí. Spoločne pomohli vyzbierať sumu 49 484 eur, ktorú Slovenský atletický zväz využije na realizáciu športovo-vzdelávacích táborov pre 250 detí. Atletické tábory prebehnú v štyroch turnusoch v Bojniciach a Námestove.

“Leto plné zážitkov si tak vďaka pomoci iným doprajú deti z detských domovov z celého Slovenska vo veku od 6 do 10 rokov. Pričom pre tie, ktoré prejavia talent, môže tábor predstavovať odrazový mostík k ďalšej športovej kariére,“ vyhlásil Michal Dyttert, správca Nadácie Tesco.

K Tesco Behu pre život sa tento rok prvýkrát pripojila aj Detská atletika prostredníctvom sprievodných aktivít – Detských atletických hier a Juniorskej maratónskej štafety. Spolupráca Slovenského atletického zväzu (SAZ), Nadácie Tesca a Tesca bude pokračovať naďalej prostredníctvom projektu Detská atletika.

“Vytvorili sme spoločne s Nadáciou Tesco veľmi atraktívny projekt. Tesco Behy pre život sa spolu s Detskými atletickými hrami aj s Juniorskou maratónskou štafetou stali podujatím pre všetky vekové kategórie. Rodiny s deťmi, všetky generácie spoločne, strávili víkendový deň aktívne. Povzbudili sme rodičov, aby mysleli na pravidelný pohyb celej rodiny,” myslí si Peter Korčok, prezident Slovenského atletického zväzu.

 

Zdroj: Tesco

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.