15. 02. 2018 Zodpovedné podnikanie

Tesco rozširuje sortiment nedokonalej zeleniny a ovocia

Spoločnosť Tesco sa zaviazala bojovať proti plytvaniu potravinami.

Boj proti plytvaniu potravinami je pre Tesco jedným z kľúčových pilierov spoločenskej zodpovednosti.

Jedným z projektov, ktorými spoločnosť túto snahu úspešne podporuje v celej strednej Európe, je od minulého roka aj nový rad produktov „Perfectly Imperfect“ (Dokonale nedokonalé). Je to ovocie a zelenina, ktoré síce nespĺňajú všetky estetické kritériá, no produkty sú kvalitné, chutné a výživné.

Tesco pre veľký záujem zákazníkov ponuku rozširuje a od januára tohto roku môžu zákazníci vo všetkých hypermarketoch nájsť „dokonale nedokonalú“ mrkvu, zemiaky, repu, avokádo, papriku, uhorky, hrušky, zázvor, cesnak aj jablká. Za minulý rok sa na Slovensku predalo až 450 ton produktov z radu „Perfectly Imperfect“.

Rovnako zmysluplným projektom je aj darcovstvo potravín. Tesco daruje potraviny ľuďom v núdzi prostredníctvom Potravinovej banky Slovenska už v 100 svojich obchodoch po celej krajine.

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.