25. 04. 2016 Zodpovedné podnikanie

Trhovisko Sustainable SOLUTIONS HUB opäť prinesie férové a ekologické nápady na každý deň

Predstavujeme vám prvých prezentujúcich, ktorí budú účinkovať na našom trhovisku Sustainable SOLUTIONS HUB, ktoré sa uskutoční 17. mája v Bratislave.

Aj vy môžete žiť inak. Získajte ekologické a férové rady a tipy pre bežný i pracovný život.

Plytvanie jedlom a energiami, nerovnosť príležitostí, zlá životospráva či nedostatok priestoru pre kreatívne nápady a inovácie budú od 17. mája minulosťou. Už o necelý mesiac sa totiž v priestoroch Starej Tržnice v Bratislave uskutoční trhovisko zodpovedných firiem Sustainable SOLUTIONS HUB a vy určite musíte byť pri tom! Naše trhovisko bude otvorené pre verejnosť v čase od 16:00 do 19:00 a o svoje rady a tipy ako žiť zdravšie, férovejšie a ekologickejšie sa s vami podelí vyše 20 prezentujúcich.

Sustanaible SOLUTIONS HUB je sprievodným podujatím CEE CSR Summitu 2016. Vstup na trhovisko je v čase od 16:00 do 19:00 bezplatný. Tešiť sa môžete aj na súťaž o balíček plný fair-trade dobrôt.

Tieto firmy a start-upy vám ukážu, že žiť sa dá aj inak

Na každý problém totiž existuje udržateľné riešenie. Neveríte? Zastavte sa v utorok 17. mája pri našich stánkoch a presvedčte sa na vlastné oči. V Sustainable SOLUTIONS HUB-e účinkujú:

Asante, s.r.o. – Ecoterra – Ekodrogéria

Načapujte si svoju obľúbenú drogériu do vlastnej fľaše a prispejte i vy k redukcii dopadu plastov na životné prostredie. V Ecoterra stánku vám ukážu nielen pestrú ponuku ich produktov, ale tiež sa dozviete, ako môžete ušetriť peniaze za obaly, ktoré by ste bežne vyhadzovali.

BatSuiteRiešenia pre nevidiacich

Príďte sa vžiť do kože netopiera a zistite, ako BatSuite zjednodušuje život nevidiacim po celom svete. Technologická inovácia, inšpirovaná práve životom netopiera, dokáže prostredníctvom zvukových signálov a vibrácií pomôcť určiť nevidiacim vzdialenosť od predmetov, ku ktorým bol signál vyslaný. Objavte svoj šiesty zmysel či nájdite alternatívu toho strateného práve s BatSuite.

Cyklokuriér Švihaj Šuhaj – Obed na bicykli

Zajazdite si na cargobicykli spolu s cyklokuriérom Švihaj Šuhaj. Zástupcovia profesionálnej donáškovej služby na dvoch kolesách vám ukážu, že jedlo možno doručovať do reštaurácií i vašich domovov ekologicky, vo vysokej kvalite i so skvelým zákazníckym servisom.

Embraco Slovakia, s.r.o.Rodinný deň

Prečo je rodinný deň v spoločnosti Embraco tak obľúbený? Príďte sa pozrieť do ich stánku a zistite, ako sa firme podarilo v roku 2015 návštevnosť tohto špeciálneho dňa pre zamestnancov a ich rodiny zdvojnásobiť. Zástupcovia Embraco vám s nadšením predstavia minuloročný program plný súťaží pre detí i ochutnávok exotických brazílskych jedál.

GreenCoop družstvoVeselé paradajky

Príďte zistiť, prečo paradajky zo Žitného ostrova nemajú konkurenciu. Zástupcovia spoločnosti GreenCoop družstvo a víťazi ocenenia Via Bona Slovakia 2015 v kategórii Zelená firma vám ukážu, že slovenskú zeleninu možno pestovať poctivo, kvalitne a zároveň maximálne ekologicky. Príďte zistiť, ako fungujú skleníky využívajúce geotermálnu energiu a zahryznite sa do veselej paradajky.

Heineken Slovensko, a.s.Pite zodpovedne

Aké dôsledky prináša nadmerné pitie alkoholu? Príďte si vyskúšať okuliare simulujúce stav pri 1,3‰ alkoholu v krvi a zistite, prečo je dôležité, najmä pre mladých ľudí, aby sa naučili piť s mierou. Zástupcovia spoločnosti Heineken vám predstavia vzdelávací program Rozumne, ktorý upozorňuje na túto problematiku a ktorý chce mladých ľudí poučiť zábavnou cestou, nie striktnými zákazmi.

ChemPlayChémia hrou

Chémia na základných a stredných školách už viac nebude nuda! Príďte sa zahrať hru ChemPlay, ktorá využíva prirodzenú hravosť detí a prostredníctvom interaktívnych úloh rozvíja ich kreativitu, vedomosti, kombinačné myslenie a súťaživosť. V ich stánku zistíte, že aj chémia môže byť ľahká, keď je poňatá zábavným spôsobom.

IKEA Bratislava, s.r.o.Udržateľná domácnosť

Príďte zistiť, ako si zorganizovať domácnosť bez plytvania. Zástupcovia spoločnosti IKEA vám ukážu množstvo výrobkov a riešení, ktoré vám pomôžu ušetriť peniaze a zároveň pristupovať zodpovedne k životnému prostrediu, a tým prispievať k pozitívnym zmenám na planéte. Získajte i vy rady a tipy, ako šetriť vodou a energiami či neplytvať jedlom. Zoznámte sa s kampaňou Udržateľný život.

JRK Waste Management,s.r.o. – Menej odpadu

Príďte si vyskúšať elektrický kompostér či dážďovkovú farmu. Zástupcovia spoločnosti JRK Waste Management a víťazi ocenenia Via Bona Slovakia 2015 v kategórii Zelená firma vám ukážu, ako i vy môžete znižovať množstvo zmesových komunálnych odpadov prostredníctvom domáceho kompostovania. Zmeňte i váš odpad na hodnotný zdroj živín.

MemonikHra pre (ne)vidiacich

Príďte si zahrať hmatovú spoločenskú hru a nahliadnite do sveta nevidiacich. Menonik, výnimočná hra plná originálnych pocitov a skúseností, nielen vyskúša vašu trpezlivosť, ale poskytne i rovné príležitosti pre vidiacich i nevidiacich. Zoznámte sa s touto jedinečnou spoločenskou hrou, ktorá patrí medzi unikáty v tejto oblasti.

Ďalších prezentujúcich vám predstavíme už budúci týždeň. 🙂

Zaujíma vás problematika zodpovedného podnikania? Príďte na náš CEE CSR Summit 2016!

Prvotriedni spíkri z USA, Dánska či Veľkej Británie. Viac ako 150 expertov na CSR a udržateľnosť z celého sveta. Riešenie prípadových štúdií z oblasti zodpovedného podnikania a udržateľnosti pri diskusných stoloch pod vedením skúsených expertov. Provokatívne témy, prekvapenia a ešte oveľa viac. Už 17. mája 2016 v Starej Tržnici v Bratislave. Pozrite si tohtoročný program a nezabudnite sa registrovať. 

 

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.