20. 04. 2017 Zodpovedné podnikanie

V lete postaví Lidl na Slovensku ďalších desať detských ihrísk Žihadielok

Desaťtisíce ľudí a celé mestá sa usilovne snažili získať krásne ihrisko práve pre svoje mesto.

Detskí lekári i psychológovia upozorňujú, aké je dôležité, aby deti trávili voľný čas aktívne. Lidl už druhý rok pomáha pri budovaní najmodernejších ihrísk, ktoré deťom ponúknu aktívny pohyb zábavnou formou.

Druhá desiatka miest, v ktorých sa od leta 2017 budú nachádzať Lidl ihriská Žihadielka, je už známa: Trnava, Trenčín, Levice, Piešťany, Senica, Handlová, Galanta, Skalica, Tvrdošín a Modra.

O ihriská súperili mestá, a v prípade Bratislavy a Košíc aj mestské časti, v ktorých sa nachádza aspoň jedna predajňa Lidl. V tomto roku prejavilo záujem zapojiť sa do súťaže 67 miest. Podľa počtu obyvateľov boli rozdelené do piatich kategórií s cieľom umožniť čo najspravodlivejšie hlasovanie. To prebiehalo od 16. januára do 28. februára na stránke www.zihadielko.sk. O tom, kde Žihadielka vyrastú, rozhodli ľudia, ktorí spolu odovzdali viac ako 1,7 milióna hlasov.

Ihriská sú určené pre deti od 2 do 12 rokov. Na ihrisku o výmere 16 x 20 m sa nachádza osem herných prvkov. Deti môžu šantiť na dvoch hradoch, pieskovisku, kolotoči či na hojdačkách. Všetky herné prvky sa nesú vo veselých a hravých motívoch s podobizňami Včielky Maje a jej priateľov. Samozrejmosťou sú lavičky, odpadkové koše a stojisko na bicykle. Hodnota ihrísk je spolu 870 000 eur.

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.