24. 02. 2017 Zodpovedné podnikanie

Víťazi súťaže Zdravá firma roka 2016 sú známi

Súťaž Zdravá firma roka vyhrali firmy IKEA Industry Slovakia, Siemens a Aon Central and Eastern Europe.

Výhercovia súťaže Zdravá firma roka 2016. Zdroj: Union zdravotná poisťovňa/ zdravsieslovensko.sk

Súťaž Zdravá firma roka, ktorú organizuje Union zdravotná poisťovňa s Iniciatívou za zdravšie Slovensko od roku 2010, potvrdzuje zvyšujúci sa počet firiem, ktoré sa o zamestnancov starajú zdravými benefitmi. Oproti minulému ročníku sa počet zapojených firiem zvýšil takmer o štvrtinu.

Najlepšie firmy poskytujú zamestnancom viac ako 40 zdravých benefitov. „Zamestnanci trávia v práci tretinu života, preto je kľúčové, ako sa firmy starajú o ich zdravie. Popri súťaži pomáhame firmám aj organizovaním Dní zdravia, ktoré podľa našich skúseností výrazne pomáhajú zlepšovať zdravie zamestnancov,“ hovorí Pavol Chovan, riaditeľ úseku získavania klientov Union zdravotnej poisťovne, a.s.

Spomedzi všetkých prihlásených výrobných firiem získala spoločnosť IKEA Industry Slovakia, s.r.o. jednoznačnú vedúcu pozíciu.  V kategórii nevýrobných firiem patrí v aktuálnom ročníku prvé miesto spoločnosti Siemens s.r.o. a v kategórii malých firiem spoločnosti Aon Central and Eastern Europe, organizačná zložka.

Zaujímavosťou je i zapojenie sa dvoch obcí do súťaže. Na základe umiestnenia sa odborná komisia rozhodla udeliť špeciálne ocenenie Obci Lenartov.

Aktivity firiem hodnotila odborná komisia zložená zo zástupcov partnerov projektu Iniciatíva za zdravšie Slovensko – odborníkov z Ministerstva zdravotníctva SR, riaditeľstva WHO na Slovensku, Úradu verejného zdravotníctva, poisťovní Union a personálnych agentúr v piatich kategóriách – Prevencia, Šport, Ergonómia pracovného prostredia, Výživa a Extra. Firmy sa do súťaže zapájali vyplnením dotazníka na webovej stránke www.zdravsieslovensko.sk.

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.