09. 04. 2014 Zodpovedné podnikanie

Vo VÚB aj SSE tiekla krv :)

Dobrovoľné darovanie krvi sa v radoch zamestnancov VÚB aj SSE teší stále väčšej obľube.

Tradičná VÚB kvapka krvi

Tradičné mobilné odbery organizované v spolupráci s Národnou transfúznou službou SR sa vo VÚB banke organizujú už od roku 2007. Za osem rokov sa z tejto akcie stala tradícia, na ktorú sa zamestnanci s dobrým srdcom a zároveň odvahou vždy tešia. Minulý rok sa do nej počas zapojilo 135 darcov, ktorí spolu darovali 64 litrov život zachraňujúcej tekutiny.

„Sme radi, že zamestnanci skupiny VÚB majú svojím spôsobom rovnakú „krvnú skupinu“ a neváhajú sa podeliť o to najvzácnejšie, čo zdravý človek môže darovať. Okrem pravidelných dobrovoľníkov pribúda aj množstvo nováčikov. Prichádzajú zväčša za podpory skúsených kolegov, vďaka ktorým spoločne prekonávajú prvotné obavy“, hovorí o akcii Kristína Kontšeková z úseku Ľudské zdroje a dodáva: „Cieľ na rok 2014 je jasný: chceme dosiahnuť minimálne rovnakú hranicu vyzbieraných litrov ako v roku 2013, ak nie ju aj prekonať.“

Príležitosť naplniť svoje odhodlanie a nechať si „pustiť žilou“ budú mať zamestnanci VÚB už v júli.

Stále viac darcov aj v žilinskom SSE

Bezplatné darovanie krvi je obľúbenou dobrovoľníckou aktivitou aj pre zamestnancov Stredoslovenskej energetiky (SSE).

V marci sa uskutočnilo prvé tohtoročné darovanie krvi, ktoré SSE zorganizovalo v spolupráci s Národnou transfúznou službou SR v Žiline. Vzácnu tekutinu darovalo 27 zamestnancov v objeme približne 12 litrov.

V SSE sa za posledných päť rokov stalo darovanie krvi tradíciou. Pozitívny je najmä fakt, že rady dobrovoľných darcov spomedzi našich zamestnancov sa neustále rozširujú a aj dnes malo pár z nich svoju premiéru,“ hovorí Mirka Žiaková z internej komunikácie SSE.

Zdroj: členovia BLF

 

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.