25. 06. 2014 Zodpovedné podnikanie

VÚB banka si „posvieti“ na čierne skládky

Zamestnanci VÚB banky nahlasujú čierne skládky. Banka ich vyčistí.

Banka sa nedá považovať za významného znečisťovateľa životného prostredia, napriek tomu však robí rôzne opatrenia na jeho ochranu, či už je to separovanie odpadu, používanie recyklovaného papiera a elektronických výpisov alebo šetrenie energií.

Pri príležitosti Medzinárodného dňa životného prostredia VÚB banka k ochrane prírody motivuje aj svojich zamestnancov.  Pre svojich zamestnancov vyhlásila internú kampaň, výsledkom ktorej bude likvidácia troch vybraných skládok v regiónoch západného, stredného a východného Slovenska.

Úlohou zamestnancov je vytipovať čiernu skládku odpadu, ktorú nájdu vo svojom okolí alebo v prírode, kam chodia na výlety. „Chceme našich zamestnancov povzbudiť k aktívnemu prístupu k ochrane životného prostredia priamo vo svojej komunite. Stačí, ak  nafotia rozsah skládky, pripoja GPS súradnice miesta a pošlú nám svoj tip prostredníctvom intranetového formuláru. Tri vybrané skládky v regióne západného, stredného a východného Slovenska následne vyčistíme na náklady banky,“ vysvetľuje Martina Slezáková, manažérka VÚB banky pre CSR a dodáva: „Navyše, každý kto sa do projektu zapojí má možnosť vyhrať trekový bicykel.“ Súťažné fotografie môžu zamestnanci posielať do 30. júna.

Zdroj: VÚB banka

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.