05. 04. 2018 Zodpovedné podnikanie

Aj pri kúpe výpočtovej techniky sa dá šetriť životné prostredie

Použité IT produkty po renovácii sú novým ekologickým trendom.

Zdroj: www.refurbished.sk

Zákazníkom, ktorým ochrana životného prostredia nie je ľahostajná, sa postupne prispôsobujú firmy z rôznych odvetví a prichádzajú s riešeniami, ktoré spĺňajú zásady trvalej udržateľnosti. Dobrou správou je, že takéto produkty sa dajú nájsť aj vo svete výpočtovej techniky.

Na slovenskom trhu sa renovácii IT produktov venuje značka Refurbished, ktorá je na trhu už viac ako 15 rokov. Spoločnosť sa venuje renovácii notebookov, počítačov aj monitorov značiek HP, Lenovo, Dell či Fujitsu-Siemens.

Renovácia sa týka napríklad mierne poškodených produktov alebo modelov s chybnou súčiastkou, ktoré prešli hardvérovou a softvérovou obnovou, boli dôkladne skontrolované a testované.

Renovovaná technika nie je to isté ako repasovaná a po funkčnej stránke je v 100 % stave. Každý kus je čistený a testovaný tak, aby bol na veľmi vysokej úrovni nielen po stránke funkčnej, ale aj vizuálnej. Na produkty dokonca platí klasická 2-ročná záruka a tiež sa vyznačujú ekologickým balením a službami.

Okrem toho, že renovácia IT techniky šetrí energiu aj zdroje a k prírode je oveľa šetrnejšia, výhodou je aj dobrý pomer medzi kvalitou a cenou renovovaných produktov.

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.