07. 12. 2018 Zodpovedné podnikanie

ANASOFT: Preferujeme tú náročnejšiu, ale zato správnu cestu

Vďaka čomu sa stala spoločnosť ANASOFT víťazom Via Bona Slovakia 2017 v kategórii Zodpovedná malá/stredná firma?

Pred viac než polrokom sme spoznali najzodpovednejšie firmy zo zodpovedných. Víťazov Via Bona Slovakia 2017 sme teraz znovu kontaktovali a pýtali sme sa ich na rôzne veci: čo pre nich znamenal tento úspech, aké sú ich firemné stratégie, čo majú v pláne v budúcnosti… V prvom zo série rozhovorov sme položili niekoľko otázok firme Anasoft. Tá sa stala hrdým víťazom v kategórii Zodpovedná malá/stredná firma. Čo bolo ich „receptom“ na úspech vo Via Bona Slovakia?

Čo pre vás znamenalo získanie ocenenia Via Bona Slovakia za rok 2017 v kategórii Zodpovedná malá/stredná firma?

Ocenenie, ktoré sme dostali, je fantastické a všetci sme sa z neho tešili, pretože to bola aj príležitosť zjesť obrovskú tortu. 🙂 Avšak my veci nerobíme kvôli oceneniam, dokonca ani kvôli takýmto nádherným. Zodpovednosť voči svojmu okoliu či ľuďom, s ktorými spolupracuje sa vyžaduje od každého vo firme ANASOFT. Preto každú vec, ktorú robíme, posudzujeme aj z tohto pohľadu. A môžete si byť istí, že napriek prekážkam, ktoré občas „zo zodpovednosti“ plynú, sme  víťazmi, pretože preferujeme tú náročnejšiu, ale zato správnu cestu.

Vaša spoločnosť sa dlhodobo zapája do rôznych filantropických aktivít. Ktoré z nich majú medzi zamestnancami najväčší úspech?

Každý preferuje tú „svoju“. Knihomoli s nadšením čítajú  finalistov ANASOFT litera, chodia na literárny festival. Otcovia školopovinných detí zas nedajú dopustiť na súťaž First Lego League, ktorá podporuje programovanie a tímovú spoluprácu u detí. Všetci sa však s radosťou zapájajú do zbierok pre sociálne slabé rodiny, ktoré nám pomáha organizovať Nadácia Úsmev ako dar.

Každý rok sú na trhu práce stovky čerstvých absolventov vysokých škôl. Čím si ich získavate vy?

Pracujeme so študentmi už od stredných škôl v spolupráci s Junior Achievement. Vysokoškoláci zas majú možnosť byť súčasťou študentského laboratória ANAlab. Viacerí z nich potom ostávajú v ANASOFTe natrvalo. Výhodou je aj to, že viacerí členovia nášho top manažmentu sú veľmi aktívni práve v študentských organizáciách a vo svete startupov. Pre mnohých je aj vďaka tomu ANASOFT jasná voľba. A ešte k tomu sídlime blízko technických vysokých škôl a to sa počíta.

Ste firma technologických inovácií. Vedeli by ste vybrať tri, vďaka ktorým sa líšite od väčšiny iných spoločností?

Dôležitejšie ako menovať tri z mnohých je skôr vedomie, že sa snažíme, aby naše inovácie boli užitočné a prinášali pridanú hodnotu. Medzi takéto patrí napríklad technológia biometrického podpisu, použitie samo-adoptívnych algoritmov pri riadení logistiky, alebo rozoznávanie gest pri riadení výroby. Máme šikovných ľudí, ktorí sami prichádzajú s mnohými nápadmi a výnimočnými riešeniami. Pokiaľ ich budeme mať, tak budeme na dobrej ceste.

Pridajte sa k víťazom Via Bona Slovakia. Viac informácií o aktuálnom ročníku nájdete tu.

 

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.