28. 02. 2018 Zodpovedné podnikanie

Ekologický Kaufland oblieka zamestnancov do biobavlny

Pre spoločnosť Kaufland je ochrana životného prostredia dlhodobo kľúčovou témou vo všetkých oblastiach jej pôsobenia.

Kaufland oblieka zamestnancov do biobavlny a šetrí tak životné prostredie.

Ako zodpovedný zamestnávateľ, ktorému záleží na svojich zamestnancoch, sa Kaufland rozhodol vymeniť pracovníkom na predajniach aj v centrálnom sklade odev za nový, vyrobený z biobavlny. Zamestnanci tak dostali nové košele, blúzky, bundy či zástery šité na mieru a prispôsobené druhu práce a oddeleniu, na ktorom pracujú.

Bežná bavlna je pri pestovaní náročná na spotrebu vody – na výrobu jedného trička je potrebných približne 4-tisíc litrov. Napriek tomu, že zaberá z celkovej svetovej hospodárskej pôdy len 2,5 %, využíva až 16 % svetovej spotreby pesticídov. Ročne tak utrpí otravu pesticídmi až 77 miliónov ľudí pracujúcich v bavlnárskom priemysle.

Pri biobavlne s certifikátom GOTS sa naopak znižuje celková spotreba vody až o 71 % a táto bavlna neobsahuje žiadne škodlivé látky. Fairtrade certifikát je tiež zárukou, že bavlna sa vyrobila za sociálne a ekonomicky vhodných podmienok.

Pôvodné pracovné oblečenie zamestnancov prevzala spoločnosť, ktorá sa zaoberá recykláciou textilu a vyrába z neho, okrem iného, aj stavebný izolačný materiál.

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.