08. 03. 2018 Zodpovedné podnikanie

Knauf Insulation má za sebou rok plný inovácií

V Novobanskom závode sa snažia vytvoriť prostredie bezodpadovej technológie.

Závod Knauf Insulation v Novej Bani je dnes jediným slovenským výrobcom minerálnych izolácií. V  uplynulom roku sa v ňom ukončilo niekoľko rekonštrukcií. Dokončila sa oprava komína, ktorá zlepšila kvalitu ovzdušia, upravili a rozšírili sa skladovacie priestory a tiež sa obnovil vstupný závodný vestibul.

Novobanský závod Knauf Insulation zvýšil v uplynulých rokoch využívanie odpadovej vody z pôvodných 40 % na 90 % a znížil podiel skládkovaného odpadu na súčasných 7,5 % z celkovej tvorby odpadov. V testovacej prevádzke je tiež systém na ďalšie využitie odpadov na výrobu brikiet.V investíciách do výroby a podnikových priestorov chcú pokračovať aj v roku 2018. Ich zámerom je zdokonaliť výrobné linky a tiež znížiť emisie síry. Všetkými krokmi sa postupne snažia vytvoriť prostredie bezodpadovej technológie.

V prevádzkach Knauf Insulation sa tiež výrazne zvýšila úroveň bezpečnosti práce, kontrola používania ochranných prostriedkov a dôsledné sledovanie všetkých výrobných procesov. Závod je dlhodobo významným zamestnávateľom v regióne, už desiatky rokov stabilizuje okolie. V súčasnosti zamestnáva viac ako 250 ľudí z okolia Novej Bane, ako aj priľahlých regiónov. Zameriavajú sa aj na podporu regionálnych komunít. Každoročne podporujú združenia, školy, záujmové skupiny a športovcov v Novej Bani a okolitých obciach.

Za posledných 10 rokov vzrástla produkcia závodu o 20 % a v roku 2017 prekročila objem 100 tisíc ton. „Je to skutočne historická udalosť. Takýto objem pri našej kapacite je mimoriadny nielen v skupine Knauf Insulation, ale aj v celom priemyselnom odvetví výroby kamennej minerálnej vlny,“ vysvetľuje Marián Tkáč, riaditeľ závodu v Novej Bani.

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.