20. 04. 2018 Zodpovedné podnikanie

Orange: Aj mobilný telefón sa môže stať historickým exponátom

Orange a Múzeum Mobilov v Dobšinej sa dohodli na dlhodobej spolupráci.

Najväčšia zbierka starých či nepotrebných telefónov na Slovensku funguje už šiesty rok.

Orange sa spojil s Múzeom Mobilov v Dobšinej a vznikla dlhodobá spolupráca, vďaka ktorej sa odovzdané modely v rámci zbierky starých či nepotrebných telefónov môžu stať súčasťou unikátnej expozície. Za každý jeden kus, ktorý si zo zbierky Orangeu múzeum vyberie, odovzdá múzeum do zbierky ďalšie dva, ktoré budú šetrne zrecyklované.

Po prvej prehliadke vyzbieraných mobilov v Orangei si múzeum vybralo 300 kusov, ktoré zachráni a uskladní alebo vystaví vo svojich priestoroch. Za ne vráti spať do zbierky 600 starých mobilov. Navyše k nim pridá ešte ďalšie v múzeu nepotrebné kusy a spolu tak do zbierky Orangeu poputuje 1380 poškodených mobilov určených na recykláciu. V priebehu roka bude výmena pokračovať.

Odovzdaním mobilov zákazníci chránia nielen vlastné zdravie a životné prostredie, ale taktiež prispievajú na dobrú vec – aktuálne na podporu Ligy proti rakovine. Navyše môžu v žrebovaní sami získať úplne nové zariadenie Samsung Galaxy A5 2017 black.

 

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.