24. 04. 2018 Zodpovedné podnikanie

Tchibo podporuje farmárov v udržateľnom spôsobe pestovania kávy

Káva je druhou najviac obchodovanou komoditou na svete, pričom obchod s kávou zamestnáva milióny ľudí.

Tchibo pomáha minimalizovať dopad na prostredie a zlepšovať životnú úroveň v rozvojových lokalitách.

Je nevyhnutné, aby bolo pestovanie kávy ekologické a sociálne zodpovedné. Spoločnosť Tchibo sa ako jeden z najväčších producentov kávy zaviazala k postupnému prechodu na 100 % udržateľný spôsob pestovania.

Jedným z nástrojov je kvalifikačný program Tchibo Joint Forces!® zameraný na malých pestovateľov kávy a ich rodiny. Cieľom programu je zahrnúť celé rodiny a komunity poľnohospodárov do konceptu udržateľného rozvoja. Tchibo pestovateľov podporuje v postupnom prechode od konvenčného k ekologickému, sociálne zodpovednému a ekonomicky životaschopnému pestovaniu kávy. Realizuje odborné školenia a zameriava sa na rozvoj dlhodobých podnikateľských vzťahov. Súčasťou programu je tiež vzdelávanie pre celú rodinu a zaistenie prístupu k infraštruktúre.

Od roku 2012, kedy bol program založený, sa doň zapojilo viac ako 30 000 farmárov, ktorí teraz pestujú kávu podľa certifikovaných štandardov Rainforest Alliance, Fairtrade alebo UTZ.

 

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.