19. 06. 2018 Zodpovedné podnikanie

Tesco poskytuje potraviny pre sociálnu výdajňu v bratislavskom Starom Meste

Dlhodobou prioritou spoločnosti Tesco je bojovať proti plytvaniu potravinami aj cestou darovania prebytkových potravín.

Staromešťania zo sociálne slabších pomerov môžu po splnení zásad poskytovania pomoci občanom v hmotnej núdzi využívať od 5. júna tohto roka doplnkovú sociálnu výpomoc z výdajne potravín na Hollého ulici 13 v Bratislave. Novú výdajňu sa podarilo otvoriť vďaka spolupráci Starého mesta, Potravinovej banky Slovenska a spoločnosti Tesco.

Vo vynovených priestoroch, ktoré sú vo vlastníctve Starého Mesta, je zariadenie aktuálne otvorené tri dni v týždni (utorok, štvrtok, piatok) od 10 do 12 hod. Vo výdajni dostanú občania zadarmo potraviny, ktoré bude poskytovať Potravinová banka Slovenska v spolupráci s Tesco.

Sociálna výdajňa je určená pre obyvateľov Starého Mesta v krízovej sociálnej situácii, rodiny s deťmi v hmotnej núdzi či osamelým osobám, ktoré poberajú invalidný či starobný dôchodok maximálne do výšky 340 eur. „Otvorenie novej sociálnej výdajne v Starom Meste určite privítajú občania, ktorí sa ocitli v núdzi a my cítime záväzok pomôcť im. Som rád, že tak môžeme robiť spolu s našimi partnermi spoločnosťou Tesco a Potravinovou bankou,“ uviedol starosta mestskej časti Bratislava-Staré Mesto Radoslav Števčík.

V sociálnej výdajni budú pre obyvateľov Starého Mesta k dispozícii čerstvé aj trvanlivé potraviny, ktoré poskytne spoločnosť Tesco, primárne z obchodu na Kamennom námestí. „S Potravinovou bankou Slovenska úzko spolupracujeme na darovaní potravín od roku 2015. Spoločne tak pomáhame denne vyše 5 000 ľuďom po celom Slovensku. Verím, že aj vďaka partnerstvu so Starým Mestom dokážeme darovať ešte viac potravín, ktoré poslúžia tým, ktorí to najviac potrebujú,“ vysvetlil  Martin Kuruc, výkonný riaditeľ pre Tesco na Slovensku a dodal: „Aktuálne darujeme potraviny zo 113 obchodov Tesco. Počet obchodov zapojených do darcovstva potravín chceme aj naďalej rozširovať, aby sme mohli pomôcť ešte viac ľuďom v núdzi aj cestou sociálnych výdajní.

Len v minulom finančnom roku darovalo Tesco 577 ton pre ľudí v núdzi. Spoločnosť sa pred dvomi rokmi zaviazala, že do roku 2020 bude darovať potraviny zo všetkých obchodov v strednej Európe.

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.