19. 10. 2018 Zodpovedné podnikanie

Ťuli a Ťuli: kozmetika inšpirovaná rodinou

Príďte 13. novembra na Zodpovedné trhovisko nájsť to pravé pre pokožku vašich ratolestí - kvalitne, prírodne a zodpovedne.

Pýtate sa, čím je taká výnimočná? Kvalitnými prírodnými surovinami. Tie sú dovážané z celého sveta – organické rastlinné oleje a hydroláty, maslá, liečivé soli či včelie vosky. Naopak, umelé farbivá, parabény, sulfáty, silikóny či syntetické konzervanty sú pri výrobe tabu. Druhým dôvodom výnimočnosti značky Ťuli a Ťuli je ekologická výroba. Značka sa vyhýba zbytočnému používaniu plastov. Namiesto nich sú produkty balené v sklenených obaloch, ktoré majú zákazníci možnosť vrátiť na opätovné použitie. A napokon, výnimočná je aj samotná motivácia, ktorá stála za vznikom značky Ťuli a Ťuli: dnes už trojročný Matej.

A ako to teda fungovalo ďalej?

Lenka Špaldová, ktorá stojí za vznikom prírodnej kozmetiky Ťuli a Ťuli, mala jasnú motiváciu: pomôcť svojmu malému synovi Matejovi. U Mateja sa prejavil silný atopický ekzém. U každého lekára bolo odporúčanie rovnaké: kortikoidné liečivá.  Tie sa používajú pri závažných chronických ochoreniach, no zároveň majú významné nežiaduce účinky. Preto si Lenka zaumienila, že nájde prírodnú cestu pre liečenie svojho synčeka. Začala…

Celý článok si môžete prečítať na oficiálnej stránke CEE CSR Summit 2018.

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.