25. 02. 2020

Vyhlásenie podnikateľských združení k voľbám do Národnej rady Slovenskej republiky 29. februára 2020

O pár dní čakajú Slovensko parlamentné voľby, ktoré rozhodnú o smerovaní našej krajiny na nasledujúce štyri roky. Súkromný sektor je spolu s verejnou správou a občianskymi organizáciami integrálnou súčasťou spoločnosti. Záleží nám na tom, aby sme všetci spoločne mohli žiť a pracovať v krajine, kde sa zákony tvoria na základe odborných rozhodnutí, po diskusii a v prospech občana a platia pre všetkých rovnako. Chceme žiť a podnikať v krajine, kde sa môžeme spoľahnúť na inštitúcie, ktoré majú ich dodržiavanie strážiť.

Aj keď sa mnoho vecí počas 30 rokov demokratického zriadenia a 27 rokov existencie Slovenskej republiky podarilo, nemôžeme si povedať, že táto cesta je ukončená. Úprimne nás mrzí, že dôvera v štát a verejné inštitúcie nebola nikdy taká nízka, ako je v súčasnosti. Počet pochybností, káuz a zjavných podvodov je vysoký.

V našej histórii obyvatelia Slovenska už viackrát potvrdili, že ak ide o zásadné veci, vedia sa správne rozhodnúť. Preto vyzývame občanov Slovenskej republiky, aby prišli 29. februára k voľbám a hlasovali. Veríme, že sa rozhodnú zvoliť si zástupcov do parlamentu, ktorí chcú prostredníctvom svojho programu a odborných riešení Slovensko posunúť ďalej, ponúkajú spravodlivé fungovanie inštitúcií pre všetkých a nestavajú svoju kampaň na nenávisti a dezinformáciách.

Signatári stanoviska:

• Americká obchodná komora v SR
  • Business Leaders Forum
  • Francúzsko-slovenská obchodná komora
  • Holandská obchodná komora v SR
  • Industry Innovation Cluster
  • Podnikateľská aliancia Slovenska (PAS)
  • Švédska obchodná komora v SR

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.